Location : HOME > projects >

Center for Inquiry & Design at the Shanghai American School by Perkins+Will

2016-11-22 14:27:59   Source:ARCHINA

Location: Shanghai, China
Size: 3,000 SM
Completion Date: 2016
Photographer: Shen Zhonghai

Design Team:
Managing Principal & Academic Planning - Steven Turckes
Interior Design & Branded Environment - Brian Weatherford
Project Manager - Aimee Eckmann
Senior Project Architect - Hans Thummel
Project Architect - Gokul Natarajan
Architect III - Leila Janssens
 
This renovation has resulted in a highly innovative solution that centers on creating a host of adaptable and flexible future-ready spaces designed to support 21st Century learning.
 
Perkins+Will recently collaborated with Shanghai American School, Puxi campus high school on a design-thinking process (discovery – interpretation – ideation – experimentation - evolution) that yielded the solution for new and exciting learning environments. This 3,000 SM renovation of existing “factory model” space has resulted in a highly innovative solution that centers on creating a host of adaptable and flexible future-ready spaces designed to support 21st Century learning. 
 
Each side of the existing backward “C-shape” floor plan now houses high school Science, Maker/Fab Labs and the Innovation Institute respectively. These spaces accommodate - when necessary - traditional stand and deliver instruction and testing but primarily encourage small group collaborative and creative work in a variety of open and flexible and connected (spatially + virtually) project lab spaces. A Maker Space and Fab Lab are available to the entire school and support the active prototyping of ideas and solutions – engendering in students the relevancy and meaning they crave in their learnings while also allowing them to “fail” safely through this design-oriented process. 
 
The Innovation Institute brings Science, Math, Social Studies, and English teachers together with students working in small collaborative groups on projects that span across content areas in an attempt to “de-silo” the traditional high school while students tackle thorny yet meaningful projects. Space is highly flexible providing a variety of venues for large and small groups to work effectively. 
 
Copious amounts of marker boards and both regular and interactive monitors (with Apple TV) allow students to quickly move between analog and digital worlds as the work on their projects. What were inefficiently used corridors has also become highly used and useable spaces supporting a host of activities and informal student groupings.

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\


\
 

Architecture in China2003- © Urbanchina.com     |     | About US Contact Us